Тестени
Месни
Десерти
Салати
Супи
Картофи
Яйца
Риба
Гарнитури
• Общи
Празници
Грамажи
Съвети
Любопитно
Интересно
Зимнина
Плодове
 Зеленчуци
 Подправки




                  Брашно                                                          • Сол

       1ч. л - тежи около 3 гр.                                             1ч.л(равна) - тежи около 4 гр.  
       1 ч.л (препълнена) - тежи около 10 гр.                   1с.л (равна) - тежи около 15 гр.
       1 с.л (равна) - тежи около 8 гр.
       1 с.л (препълнена) - тежи около 30 гр.

                      • Пудра захар                                                     • Галета       
                 
       1ч.л (равна) - тежи около 3 гр.                                       1ч.л - тежи около 12 гр.
 
       1ч.л (препълнена) - тежи около 10 гр.                          1с.л  - тежи около  20 гр.   


                      • Олио

      1с.л - тежи около 14 гр.


    Кимион - има  горчив вкус , силен е на аромат   дължащ се на високото
    съдържание на етерични масла.

    Копър - използва се за подправянето на риба , зеленчуци , на постни супи.

    Магданоз - двугодишно тревисто растение,  има много силен аромат .

    Риган - среща се по каменисти места , много известна подправка в кухнята .

    Розмарин - пресните и сушени листа се използват предимно в
    средиземноморската кухня .
   
    Целина - тя е ниско калорична и се използва при някои диети .

    Чесън - широко използван и много полезен .
 






|
 Рецепти | Предложи рецепта | Форум | Празници | Съвети | Любопитно | ИнтересноДиети | Зимнина | Снимки | Банери | Контакти |

Приятели :
 
| www.BGVakancia.com | Вино от Avex Wines ! Вина - Франция,Испания,Италия! | Магазин Куката | Национален Форум Осиновяване |
|
 Порталът на Ловният и Риболовният свят | Готини обувки за стилни хораFree CSS Template | Интернет магазин Пумпал
| Оръжия, постилети, револвери, ножове от АйЕсДи България ООД | Сео Оптимизация | Палми - Всичко за палмите |



Copyright © 2009-2011 www.bgrecepti.free.bg All Rights Reserved